Què tenen en comú la Sagrada Família, la Sardana, Pau Casals, els Xiquets de Valls, Salvador Dalí, el Parc Natural d’Aigüestortes o l’església de Sant Climent de Taüll? Que formen part del patrimoni de Catalunya i, a partir de setembre, del programa de CATClic, Catalunya a cop de clic, un nou projecte telemàtic de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) que se suma als cinc que ja imparteix (Rondalla, Comarques, Montserrat, School Song Contest i Nadal-Sant Jordi.)
CATClic, Catalunya a cop de clic és una proposta didàctica que té com a objectiu posar en contacte l’alumnat de les escoles cristianes amb el patrimoni natural i cultural català a partir d’un procés d’aprenentatge en què l’aproximació a les diferents obres i espais es treballa des d’una perspectiva que afavoreix l’anàlisi, la reflexió i el debat. Així, són els mateixos alumnes els que construeixen el coneixement, tot essent protagonistes del seu propi procés d’ensenyament-aprenentatge.
Mitjançant l’ús didàctic de les TIC, de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner i del treball per competències, aquest projecte permet fer una aproximació completa del patrimoni català tot convertint les accions didàctiques en una experiència personal significativa per a l’alumnat del Cicle Superior de Primària, si bé l’activitat es podria obrir a més cicles o etapes.
L’objectiu és fer de l’alumne el protagonista del procés d’aprenentatge per tal que sigui capaç de generar el seu propi coneixement a partir de la reflexió; utilitzar eficientment les TIC i mostrar-les com a eina vàlida per a l’ensenyament; fomentar les dinàmiques de treball cooperatiu entre els alumnes i aconseguir que gaudeixin davant els elements que conformen el patrimoni material i immaterial de Catalunya.
Els elements patrimonials que s’hi tractaran són els Jocs Florals (Sant Jordi i Jacint Verdaguer), Sagrada Família, la Sardana, Parc Natural Aigüestortes – Estany de Sant Maurici, Castellers (Xiquets de Valls), pintures rupestres, Salvador Dalí, Pau Casals, l’església de Sant Climent de Taüll o Montserrat, entre d’altres.
Per presentar el nou projecte, la seu de la FECC n’acollirà una sessió informativa el proper 17 d’octubre per als mestres que l’escola designi com a responsables del desenvolupament del projecte a l’escola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada