dilluns, 16 de novembre del 2009

Integració tecnològica

Si una de les constants més assumides dels nostres temps és la contínua renovació tecnològica, paral·lelament se’n reforça una altra, tot i que de vegades amb dificultats per interessos comercials, que és la de la integració i la interrelació tecnològica. Avui presentem un mètode integrador de tecnologies que facilita la comunicació i del que és possible que ja n’haureu sentit a parlar: el Codi QR.
El codi QR ( de l’anglès quick response) és un codi de punts similar als tradicionals codis de barres però capaç d’emmagatzemar molta més informació. L’èxit que està tenint és degut a què és un estàndard obert i a què se’n poden treure les màximes prestacions associant-lo a l’ús dels telèfons mòbils.
Per poder llegir els continguts d’un QR només cal un telèfon mòbil amb càmera i un programa gratuït instal·lat en el mòbil per a descodificar-lo (http://www.qrchannel.com/). La informació que poden mostrar és diversa, des de text simple fins a enllaços a pàgines web,...


Des de ja fa un temps aquests codis formen part de la vida quotidiana dels japonesos. Al nostre país, algun mitja de comunicació ja l’ha adoptat i és possible que en els propers temps es popularitzi força. El trobarem també en aplicacions educatives?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada