dimecres, 12 de setembre del 2012

10 aplicacions d’iPad per a nens

Fa uns dies, el diari ARA recollia un article d'Albert Cuesta en què es presentaven 10 aplicacions d'iPad per a nens. Són aquestes:

Els contes dels nens Amb el segell de Barcelona Multimèdia, pioners en les aplicacions infantils interactives al nostre país, aquesta aplicació ofereix un catàleg d’àlbums il·lustrats i còmics digitals en sis idiomes per a nens de 3 a 9 anys. Hi ha des dels contes populars de La Galera fins a les històries d’Ot, el bruixot. Els llibres es compren des de l’aplicació, que cada setmana n’ofereix un de franc.

Angry Birds Space HD. En l’ultima versió de la variant espacial del joc dels ocells emprenyats, els porquets han segrestat la sonda ‘Curiosity’ i els ocells l’han de rescatar. A més d’aprendre la física del tir parabòlic, també poden conèixer les missions i els vehicles de la NASA.

Cut The Rope Es tracta d’alimentar el monstre Om Nom amb les llaminadures que apareixen a les pantalles successives. Cal tallar les cordes d’on pengen, esquivar obstacles com ara bombolles i barrets màgics i calcular bé la trajectòria dels objectes.

Make Me Smile! Per a nens petits. Monstres enfadats, tristos o porucs i els han de fer riure, però també té un component per als pares: mentre el nen juga, l’aplicació li fa fotos discretament amb la càmera de l’iPad i deixa constància visual de les seves emocions. Per fer-ne un àlbum o enviar-les als avis. [Vídeo]

Little Digits Aprofita la pantalla multitàctil i uns gràfics animats per ensenyar el nen a comptar amb els dits. Primer, amb els números de l’1 al 10, i després, amb senzilles operacions de sumar i restar. Els sons són en anglès, però les veus es poden gravar en l’idioma que es vulgui. [Vídeo]

iCuadernos Són els clàssics quaderns Rubio d’exercicis, ara en edició interactiva a 0,79 € la peça. Hi ha tres col·leccions: 12 quaders d’operacions, 13 de problemes i 10 d’educació infantil. Es crea un perfil de cada nen i l’aplicació registra i premia els seus progressos. Disponible en català, espanyol i anglès. [Vídeo]

Barefoot World Atlas Una bola del món interactiva en 3D per descobrir el nostre planeta explorant-ne els continents, els oceans i els pobles, la fauna i els llocs d’interès de cada regió mitjançant vídeos i galeries fotogràfiques. Els més grans poden consultar informació actualitzada dels països procedent de Wolfram|Alpha. En català, espanyol i anglès. [Vídeo]

The Elements Em resistia a incloure aquest títol en la selecció perquè només és troba disponible en anglès, però aquesta versió interactiva de la taula periòdica, amb exemples d’ús de cada element en la vida real, objectes tridimensionals que es poden fer girar amb el dit i dades científiques detallades, m’hauria fet interessar per la química si hagués existit quan n’havia d’estudiar.

SkyView La gent de TouchPress, creadors de ‘The Elements’, també tenen una aplicació d’astronomia per al sistema solar, però en aquest cas he triat SkyView de Terminal Eleven, perquè inclou funcions de realitat augmentada: es pot enfocar el cel amb la càmera de l’iPad i l’aplicació presenta informació dels objectes (planetes, satèl·lits artificials) que es troben dins l’enquadrament.

Letras cursivas Per als qui temen que la informàtica ens faci perdre l’escriure, res millor que transformar la pantalla tàctil de l’iPad en un quadern de cal·ligrafia. Cal resseguir el contorn de les lletres amb el dit. Es pot triar entre majúscules i minúscules i l’idioma de la paraula d’exemple que es mostra acompanyada d’una il·lustració.

Hi ha moltes altres aplicacions educatives i d’entreteniment per als petits de la casa. Quines són les que més agraden als vostres fills? Expliqueu-nos-ho als comentaris.

1 comentari:

  1. Al meu fill li encanta la història de Sant Jordi i està encantat amb una que es diu Sant Jordi: un petit gran cavaller. Molt bon treball, bona música, animacions, efectes. Ell s´ho passa pipa mirant els diferents finals de la història i es gratuita la versió de la llegenda. Tota una trovalla!

    ResponElimina