dimarts, 28 de juliol del 2009

El llibre digital avança

El llibre digital convencional –no ens referim ara al llibre de text- sembla que pot començar a arrencar. En aquest cas només es tracte d’un canvi de suport i no d’una nova concepció del material didàctic, com en el cas del llibre escolar.

Algunes editorials catalanes semblen decidides a començar a comercialitzar de manera normalitzada llibres digitals a la tardor.

D’altra banda, el fons Google Books de llibres digitalitzats en català va augmentant. S'han digitalitzat 35.000 llibres de la Biblioteca de Catalunya, fruit de l'acord entre Google i aquest centre, i han d’arribar als 100.000. Aviat es començaran a digitalitzar obres -sempre de domini públic: és a dir, no subjectes a drets d'autor- de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès, la de Montserrat, la del Seminari i la del Centre Excursionista de Catalunya. Google té acords també amb l'Institut d'Estudis Catalans i editorials com Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Cossetània o diversos segells universitaris.

Segons el responsable de Google a la península Ibèrica, el català ja és a hores d'ara el catorzè idioma més usat a Google Books. A més ja es pot entrar a través de Google Llibres, un cercador totalment catalanitzat, amb la qual cosa el català s'incorpora com una de les 42 llengües en què està disponible aquest cercador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada